Hva gjør vi?

Systematisk opplæring

Samarbeid om opplæringen fra første, til siste dag, mellom bedrift og HÅRETE opplæring.

En god start er viktig og det gjelder å komme raskt i gang. HÅRETE Opplæring utarbeider opplæringsplaner, som tilpasses hver enkelt lærling etter ferdighetsnivået. Arbeidsoppgavene ligger elektronisk i www.kompetanseboka.no. Den beskriver hva, hvordan og når oppgaver skal gjøres igjennom hele læretiden.

Oppfølging

HÅRETE opplæring innkaller til moduler (praksis og teori), hvor kompetansen vurderes etter kvalitetskravene vi har. Til dette brukes www.kompetanseboka.no som er et elektronisk system. Opplæringskontoret følger opp faglig arbeid etter kompetansemålene i læreplanen. Oppstår det problemer underveis, har vi god kompetanse på veiledning og konflikthåndtering. All opplæring vil foregå i arbeidstiden med unntak av Svennebrevstrening over 10 kvelder, som gjennomføres det siste halvåret av læretiden. Dette systemet gir kvalitet i opplæringen.

Veiledere

Veiledere/instruktører har behov for kunnskap og trygghet for å lære opp en lærling. Vi utdanner alle veiledere selv, gjennom våre veilederkurs. Vi har samlinger og møter for veilederne hvor vi utveksler erfaringer og bygger videre på med kunnskap. Veiledere har eget verktøy i kompetanseboka. Ferdig opplæringsplan som skal tilpasses den enkelte lærling. Opplæringskontoret tilbyr ferdig utarbeidede oppgaver og undervisningsmateriell i kompetanseboka som veiledere fritt kan benytte. Målet er at veilederne skal bruke tiden sin i praktisk arbeid sammen med lærlingen, og ikke bruke unødvendig tid på papirarbeid. 

Rekruttering av lærlinger

Dette er en prosess som pågår hele tiden. Hovedsakelig handler det om å skape kontakt med skoler, elever og lærere. Dette skjer ved at vi besøker skoler på Vg1 og Vg2 nivå. Fokuserer på virkeligheten i faget, mulighetene og forteller de gode historiene. Viser den seriøse delen av bransjen og vårt arbeid med HMS. Vi oppfordre bedrifter til å ta imot utplasseringselever i salong. 

Skolebesøk

Vi holder kontakt med skolene i regionen for å utvikle og opprettholde et godt samarbeid. Vi kommer gjerne på skolebesøk for å fortelle om frisørfaget, om det å være lærling, samt for å fremme våre medlemsbedrifter med tanke på læreplass.

Ta kontakt med oss - så kommer vi !

Leie av instruktør

Ønsker du å leie en eller flere av teamets instruktører? Vi kan skreddersy egne kurs for salonger, laug, kjeder eller andre sammenslutninger etter behov, og kan komme der du driver din virksomhet. Vi fakturerer per konsulent, pluss reisekostnader og eventuell overnatting. Ta kontakt for pristilbud!

Sosiale medier og andre nettverk

Vi bruker sosiale medier til å vise oss frem, og skaper relasjoner. Andre arenaer er yrkesmesser, utdanningsmesser, nettverk, konferanser, debatter, altså alle steder vår stemme kan høres.

Kalender

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.