Hva gjør vi

Systematisk opplæring

Samarbeid om opplæringen fra første til siste dag mellom bedrift og ok.

En god start er viktig og det gjelder å komme raskt i gang. Ok har utarbeidet en opplæringsplan for 2 år som tilpasses hver enkelt lærling etter ferdighetsnivået. Arbeidsoppgavene ligger elektronisk i vår kompetansebok.no  Den beskriver hva, hvordan og når oppgaver skal gjøres igjennom hele læretiden.

Oppfølging

Opplæringskontoret innkaller til 20 moduler (praksis og teori), hvor kompetansen vurderes etter de kvalitetskrav vi har. Til dette brukes www.kompetanseboka.no som er et elektronisk system. Ok følger opp faglig trening etter kompetansemålene, faglig aktuelt, tegning og dokumentasjon, verdiskapning og bransjekultur. Oppstår det problemer underveis, har vi god kompetanse på veiledning og konflikthåndtering. All opplæring vil foregå i arbeidstiden med unntak av Svennebrevstrening over 10 kvelder, som gjennomføres siste halvår av læretiden. Dette systemet gir kvalitet i opplæringen og Ok sin erfaring viser at 99 % av lærlingene består til Svenneprøven.

Veiledere

Veiledere/instruktører har behov for kunnskap og trygghet for å lære opp en lærling. Vi utdanner alle veiledere selv, et kurs som går over 2 dager. Deretter har vi samlinger og møter hvor vi utveksler erfaringer og bygger videre på med kunnskap. Veiledere har eget verktøy i kompetanseboka. Ferdig opplæringsplan som skal tilpasses den enkelte lærling. Ok tilbyr ferdige oppgaver og undervisningsmateriell i en elektronisk kompetansebok som veiledere fritt kan benytte. Målet er at veilederne skal bruke tiden sin i praktisk arbeid sammen med lærlingen, og ikke bruke unødvendig tid på papirarbeid. Veiledertillegget utbetales av medlemsbedriften.

Rekruttering

Dette er en prosess som pågår hele tiden. Hovedsakelig handler det om å skape kontakt med skoler, elever, lærere og foreldre. Dette skjer ved at vi besøker skoler på Vg1 og Vg2 nivå og deltar på foreldremøter. Fokuserer på virkeligheten i faget, mulighetene og forteller de gode historiene. Viser den seriøse delen av bransjen og vårt arbeid med HMS. Oppfordre bedrifter til å ta imot utplasseringer i salonger. Bruker sosiale medier til å vise oss frem, og skaper relasjoner. Andre arenaer er yrkesmesser, utdanningsmesser, nettverk, konferanser, debatter, altså alle steder vår stemme kan høres.

Skolebesøk

Vi holder kontakt med skolene i regionen for å utvikle og opprettholde et godt samarbeid. Vi kommer gjerne på skolebesøk for å fortelle om frisørfaget, om det å være lærling, samt for å fremme våre medlemsbedrifter med tanke på læreplass.

Ta kontakt med oss - så kommer vi !

Leie av instruktør

Ønsker du å leie en eller flere av teamets instruktører? Vi kan skreddersy egne kurs for laug, kjeder eller andre sammenslutninger etter behov, og kan komme der du driver din virksomhet. Vi fakturerer per konsulent, pluss reisekostnader og eventuell overnatting.Ta kontakt for pristilbud!

Kalender

17.00-20.00 21. mai 2019
9.00-16.00 23. mai 2019
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.