Ønsker du å bli frisør?

Hvordan bli lærling?

Ta kontakt med oss (klikk her for skjema)

Flere bedrifter annonserer ledige læreplasser i aviser og på internnett. Vi ser alltid etter gode kandidater som ønsker seg en fin læreplass. Send oss din kontaktinformasjon, så kan avtale tid for intervju. Vitnemål og CV tas eventuelt med da.

Følg godt med i annonser, ta kontakt direkte med bedriften. Du kan selvsagt søke i eller utenfor ditt eget fylke.

Hva skal du gjøre i læretiden?

Læretiden etter ”hovedmodellen” er to år i bedrift, hvorav det ene året definisjonsmessig er et opplæringsår, det andre et verdiskapingsår, der du som lærling skal produsere på lik linje med andre arbeidstakere.

I praksis skjer dette ved at man ved starten av læretiden får mer opplæring og trening enn lengre ut i læretiden. Verdiskapingsdelen trappes opp gradvis, til man mot slutten av læretiden skal ha et betydelig innslag av produksjonsaktiviteter.

Det å være i stand til å gjennomføre arbeidsoppgaver med en kvalitet som en faglært, og som gjennomføres innen et tidsrom som er akseptabelt, er en avgjørende del av opplæringen. Det er dette som vil bli vurdert ved svenneprøven. Målet er å bli en utdannet fagperson som er i stand til å leve av yrket sitt!

Lærekontrakten er mellom lærling, bedriften og Fagopplæringen i fylket, som sikrer rettigheter og plikter for begge parter. Kontrakten gjelder kun for opplæringsforholdet. Her forholder man seg til veileder og faglig Leder.

Arbeidsavtale er mellom lærling og bedriften. Den beskriver arbeidstid, lønn og annet som går kun på arbeidsforholdet. Her forholder man seg til daglig leder. Hver avdeling har en personalhåndbok som skal leses.

Fagopplæring/etat. Lærlinger kan henvende seg til Fagopplæringen for spørsmål eller informasjon om de ønsker det. Fagopplæringen vil også invitere til et møte etter oppstart. Delta gjerne på det.

Privatist. Du er privatist dersom du har gått en privat frisørskole. Det innebærer at du må ta tverrfaglig eksamen i frisørfag, og må dokumentere fellesfag før oppmelding til Svenneprøve kan skje. (Fellesfag: Norsk, Engelsk og Samfunnsfag på vg2. Matte og Naturfag på vg1).

Praksiskandidater er uten lærekontrakt, og har selv ansvar for manglende eksamener og oppmelding til Svenneprøve

Kalender

17.00-20.00 21. mai 2019
9.00-16.00 23. mai 2019
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.